Ny bestyrelse i GAD

Så er der igen nyt fra GAD. Vi har nu holdt det første bestyrelsesmøde i 2019 med den nye bestyrelse. Konstitueringen kender de fleste, men den kommer alligevel her:

Formand Thomas Højgaard Jørgensen, Idrætsanlæggene i Gladsaxe.

Næstformand Christina Hoff, Odense Kommune.

Sekretær Anders Nielsen, Herning Kommune.

Kasserer Jørn Jensen, Fredericia Kommune.

Bestyrelsesmedlem Brian Vindahl, Helsingehallerne.

1. suppleant Lars B. Olsen, Lyngby Stadion.

2. suppleant Sten Bartelsen, Slagelse Kommune.

På mødet blev det besluttet, at bestyrelsen i den nærmeste fremtid vil tage på seminar for der at arbejde videre med den omtalte strategiplan og få den endelig sat i søen. Der er mange spændende tiltag i den. Ligeledes vil vi på seminaret få planlagt det kommende årshjul og vi inviterer foreningens sponsorer til at deltage i dele af seminaret, for af den vej at få deres syn på, hvad det er, de kunne tænke sig fremadrettet og hvad de kan tilbyde GAD i fremtiden.

Ny sponsoraftale og indstiftelse af ny pris – Årets elev

I det nye år indgås der en ny sponsoraftale med Campey Turf Care Systems, som betyder, at der indstiftes en helt ny pris som Årets elev, vinderen af denne pris vil få en uforglemmelig oplevelse, kan jeg allerede nu garantere. Prisen til Årets elev vil sandsynligvis være en tur til den spanske liga, hvor eleven skal følge dagligdagen på et anlæg.

Studietur

Studieturen, som ligeledes blev nævnt under uge 2, er også ved at falde på plads. Dette sker torsdag d. 7. februar 2019 og vi vil hurtigst muligt herefter udsende en invitation til foreningens medlemmer.

GAD går også på de sociale medier.

Groundsman Association Denmark vil i løbet af 2019 være at finde på LinkedIn og Facebook. Vi er i gang med et opsæt i forhold til drift af disse sociale medier. For at kunne holde liv i sådanne sider, så kræver det deltagelse fra de medlemmer, som vil være på siderne. Der udarbejdes ligeledes et regelsæt i forhold til god opførsel på siderne både for sponsorer og medlemmer. De sociale medier vil vi blandt andet bruge til at annoncere arrangementer, kurser og hvad der ellers måtte være relevant. Vi håber på denne måde at ramme bredere end med vores nuværende kommunikationskanaler.

Andre interessenter

Det første møde med Spillerforeningen blev afholdt onsdag d. 30. januar 2019 i Spillerforeningens lokaler i København. Mødet var en ren brainstorm på, hvordan eksempelvis evalueringen af banerne i Superligaen foregår og hvilke parametre vi som groundsmen finder vigtige, for at vi har noget at arbejde videre med efter hver kamp. Spillerforeningen vil se på mulighederne for, at vurderingen af banerne bliver bredere og hvordan det evt. kan skrues sammen.

På mødet snakkede vi også om, om kunstgræs hører til i professionel fodbold og vi er grundlæggende enige om, at det gør det ikke. Dog pointerede GAD, at der ud fra et kommunalt økonomisk synspunkt er god mening i at anlægge kunst på stadions, da udnyttelsesgraden bliver større og dermed falder prisen pr. brugstime. GAD vil sammen med Spillerforeningen se på, om der kan lægges et pres på kommunerne og klubberne for at bevare naturgræs som underlag. Klubberne kan måske øge deres driftstilskud.

Hvor denne rejse tager os hen må tiden vise, men det lugter af et godt samarbejde.

GAD har ligeledes besluttet at indgå i et samarbejde med IFFD (Idræts- og fritidsfaciliteter i Danmark). IFFD er en politisk forankret organisation, som formentlig vil kunne være behjælpelig med at åbne nogle døre, som vi som selvstændig forening ikke har haft mulighed for selv at åbne, herunder KL og DBU. IFFD peger også allerede i dag på GAD, som dem med den store viden omkring naturgræs og kunstgræs.

Med venlig hilsen

Thomas Jørgensen

Formand