Uddannelse

Der ses desværre en nedadgående kurve på antallet af groundsmen, der uddannes fra Sandmosen og Vilvorde. Det er meget bekymrende, at der ikke er flere, som finder uddannelsen relevant og værd at bruge tid på.

Der er statistiker, som viser, at groundsmanuddannelsen indenfor en kortere årrække ikke vil have nogle tilmeldte elever, hvis kurven ikke knækkes.

GAD har derfor udsendt en spørgeundersøgelse med henblik på at finde frem til, hvorfor det er, som det er. Noget af det der kom ud af undersøgelsen er, at Sandmosen ligger langt væk hjemmefra og at man skal undvære sin familie i længere perioder.

Vi fik desværre kun 34 tilbagemeldinger, hvilket svarer til 16% af GAD´s medlemmer. Ud af de besvarelser, er det for langt størstedelens side (52%) folk med højere uddannelser, som ikke finder uddannelsen relevant grundet deres faglige kompetencer.

I bestyrelsen tager vi naturligvis tingene til efterretning, og vil indgå i en dialog med bla. Sandmosen for sammen at finde ud af, hvordan vi kan få flere igennem uddannelsen.

GAD mener, at uddannelsen i den grad er relevant for medarbejderne ude i kommunerne og i de private virksomheder, som drifter idrætsanlæg. Kravene til banerne og omgivelserne bliver større og større. Udviklingen indenfor både natur-, hybrid- og kunstgræs går ufattelig stærkt, og der er uddannelsen med til at understøtte opfattelsen af fagudtryk, hvad er rigtigt og forkert ift. pleje og vedligeholdelse mv. Så herfra skal der lyde en opfordring til at få tilmeldt sig uddannelsen, og få hevet alt den faglige viden til dig som overhovedet muligt. Kravene bliver som sagt kun højere i fremtiden både fra brugerne og arbejdsgiverne.

Sæsonstart

Det bliver i den kommende tid spændende at følge med i, om den del af samfundet vi primært har med at gøre, får lov at åbne op til tiden, eller om der også til den tid vil være restriktioner, som vil forhindre det.

Uanset om der er restriktioner eller ej ved sæsonstart, så vil vores arbejde kræve, at vi møder ind og tager hånd om vores opgaver og græsplejen. Den kan vi ikke bare lade være, så vil vi nå et kritisk punkt i forhold til væksten, brugen af banerne og det større arbejde, der skal til for at komme tilbage på normalt niveau.

På nuværende tidspunkt er der lukket ned for breddeidrætten, men Superligaen er godt i gang. Jeg hørte flere gange i radioen i den netop overståede weekend udtalt kritik af flere af banerne i Superligaen. Det gør ondt, at nogle stadions på den både bliver udstillet ift. andre. De kære- og for det meste uvidende – kommentatorer kommer gladeligt med kritik og kommer med sammenligninger, som i min verden ikke kan foretages. Der er penge til forskel på hvad og hvor meget arbejde, man kan få lov til at lave på banen. Det er lidt ligesom at sammenligne spillertruppen i FCK med Real Madrid. Der spiller pengene også ind på forskellen af niveauet. Dertil kommer jo også lige det, at der jo ikke ligefrem er de allerbedste vækstbetingelser for græsset på nuværende tidspunkt. Jeg er glad for, at der ikke skal spilles i Gladsaxe lige nu.

Venlig hilsen

Thomas Spuur Jørgensen

Formand, GAD