16 maj 2019

DETALJER OG KVALITET KOSTER

For andet år i træk er MCH-Arena kåret til året bedste bane af anførerne i Superligaen. På MCH Arena arbejder de efter, at det er detaljen der tæller, men detaljen har også en pris. Foto: GAD besøger MCH ARENA den 10. oktober 2016.

Af Karin Normann, Sekretariatet, GAD

Spillerforeningens pris for årets bedste bane i Superligaen gik for 2. år i træk til MCH Arena. I alt er det fjerde gang, at MCH Arena og groundsman Bjarne Rabæk og Anders Nielsen modtager prisen, som har eksisteret siden 2011/12.

Kvalitet koster

Anders Nielsen, Herning Kommune fortæller: På MCH Arena bruger vi meget tid på, at detaljerne er i orden. For eksempel genopretter vi pr. håndkraft efter kampe, vi bruger forspiret frø og maler linjerne 2 gange for at få banen til at stå helt skarpt. Alt det gør vi, fordi vi tror på, at det er detaljen, der gør forskellen. Vi prioriterer også at topskære banen ved sommerrenoveringen hvert år og vi bruger vækstdug. Hvis man vil det, er man nødt til at sætte økonomi af til arbejdet for kvalitet koster.

De danske banebudgetter

Ifølge Grønteknik den 10. april 2019 er der store forskellige i banebudgetterne på de danske stadions. I Herning er budgettet oppe på 869.000 kr. årligt. Baner som Odense, Hjørring og Horsens bruger cirka 450. 000 kr. om året. Tallene er dog umiddelbart svære at sammenligne, da kommunerne afregner deres baner på forskellige vis. I Odense og Herning har de et særskilt budget for opvisningsbanen, i Ålborg er stadion koblet til et idrætsanlæg og kan umiddelbart ikke trækkes ud af budgettet skriver Grønteknik. Du kan læse artiklen i Grønteknik her