25 aug 2023

Masser af viden til græsfolket

I næste uge løber udstillingen Have & Landskab af stablen i Slagelse. Her kan du blandt andet blive opdateret på den nyeste viden om hybridbaner og situationen med kunstgræs.

Lars Thorsen, Journalist, Have og Landskab. Foto udlånt af HL.

Hvad er det, hybridbaner kan?

Sug viden fra landets førende ekspert i hybridbaner, når DBU’s Anders Faber deler ud af årelang erfaring med hybridbaner. Her vil du høre om udfordringer med almindelige græsbaner og breddebaner, men især om fordelene og udviklingen af hybridbanerne, der i dag benyttes på landets superligastadions og de særlige træningsbaner som landsholdene benytter. Få også et bud på baneløsninger til fremtiden med hyppigere tørke og nedbør.

Kunstgræsbaner i fremtiden

Kunstgræsbranchen står (måske) overfor en skillevej. Hvis EU-kommissionens forslag om et forbud vedtages i EU parlamentet, vil salg af gummigranulat til infill i kunstgræsbaner blive forbudt i løbet af 8 år. Hvad gør vi så? Skal vi ”sadle” om nu? Skal vi skifte alle vores baner inden 8 år? Hvilke alternativer er der? Er alternativerne lige så gode? Skal vi vælge alternativ infill til vores baner eller noninfill baner? Hvilken effekt har valget at kunstgræstæpper på vores drift? Hvordan skal vi forholde os, hvis vi har brug for FIFA-certificerede baner? Disse spørgsmål vil vi forsøge at svare på i dagens oplæg, som vil tage udgangspunkt i den nyeste viden om emnet. Oplægsholder: Partner og anlægsingeniør Henrik Steenfeldt Andersen, Dines Jørgensen & Co

Markvandring til forsøgsarealer

Derudover har vi en markvandring klokken 14 onsdag den 30. august og torsdag den 31. august samt kl. 11:15 fredag den 1. september. Her vil gæsterne kunne besøge de 4 forsøgsfelter, som blev anlagt i efteråret 2020, og som blev vist frem under HL21. Vi gennemgår udviklingen af de 4 testfelter. Vi kigger på hvordan plantesammensætningen har udviklet sig på de 4 forskellige testfelter. Vi kaster også et blik på græsarealet, som er blevet klippet på 2 forskellige måder. Øverst på arealet kigger vi på, hvordan blomsterblandingerne har udviklet sig i forhold til jordbund og topografi. Til sidst går vi ned på Jernbjerggårdens nye undervisningsareal i forhold til etablering af Biodiverse anlæg.

Hele viften af leverandører

Ud over ovenstående har du også mulighed for at møde hele viften af leverandører af maskiner, frø og udstyr til groundsmanbranchen. Find hele udstillerlisten HER