18 dec 2018

Ny hybridbane til fodboldlandsholdet

Herning Kommune anlægger sammen med DBU og Herning Fremad en ny hybridbane på Teglpark Stadion, Herning Fremads hjemmebane. Banen skal være hjemsted for det danske fodboldlandshold, når de skal træne og spille kampe i Vestdanmark.

Billedtekst: Det er på dette areal på Teglpark Stadion den nye hybridbane anlægges til det danske fodboldlandshold.

Af Karin Normann, sekretariatet, GAD

Der er heftig aktivitet i afdeling DRIFT, Herning Kommune. Den nye hybridbane til det danske fodboldlandshold skal stå klar til brug senest den 1. september 2019. Den samlede anlægsinvestering er på 8.500.000 kr. ex. moms.

Med vand og varme

Banen anlægges som en hybridgræsbane med kunstgræsfibre til at stabilisere overfladen og sikre mod slitage. Der lægges varme i banen, så den kan bruges hele året og der etableres vandingsanlæg. Herning Kommune er bygherre på projektet og der er lavet en projektgruppe bestående af repræsentanter fra Herning Fremad Centret og Herning Kommune. Driftsleder Anders Nielsen, Herning Kommune afdeling DRIFT, er formand for gruppen. Anders Nielsen fortæller her:

Vi stiller store krav til banen og forventningerne til anlægget er derfor høje. Det er et utroligt spændende projekt som DRIFT er og bliver en meget stor del af. Som udgangspunkt kræves samme høje standard af pasning og pleje som en hvilket som helst anden top-stadion bane i Danmark. Driften af banen er derfor lagt i hænderne på det samme mandskab under DRIFT, som i dag har ansvaret for driften af MCH Arena.

Vi følger processen

Imens projektgruppen er gået i ”maskinrummet” og arbejder på sagen, vil vi her på redaktionen hos GAD glæde os til at følge arbejdet. Vi vil i det nye år lave en række artikler om forløbet som udgives her på www.groundsman.dk.