13 jan 2018

Wiedenmann New Groundsman of The Year 2017 – Denmark

I uge 2 strømmer landets groundsmen til Nordjylland for at deltage i et af landets største events for dem, der brænder for arbejdet med boldbaner. Sandmoseskolen, AMU-Nordjylland, danner hvert år rammen om et 3-dages seminar afholdt af Groundsman Association Denmark (GAD). Det er bl.a. på dette seminar, at “Årets Groundsman” kåres og i år vandt Jørn Bertelsen den fornemme titel.

Pressemeddelse udsendt af Sandmoseskolen, AMU-Nordjylland.

Jørn Bertelsen er netop kåret som ”Wiedenmann New Groundsman of the Year Denmark 2017”. Jørn Bertelsen, kaldet ”Jønne” til dagligt, er faglig leder for idræt hos Allerød Kommune og beskrives som en rar person med et stort engagement i groundsman-arbejdet. Begrundelsen for udnævnelsen tog afsæt i en indstilling af Lars Birch Olsen, Head Groundsman for Lyngby Stadion.

Her er et sammendrag af indstillingen: ”Jørn er en meget engageret person i sit virke i Allerød kommune. Jørn er meget nysgerrig og søgende efter ny viden, samtidig med han meget gerne vil erfaringsudveksle med kollegaer. Bl.a. har han holdt et indlæg på uge 2 seminaret om sine forsøg med gødning og eftersåning.

Jørn er meget interesseret og vil gerne byde ind med sine ideer. Jørn har pt ikke elitefodbold i sit område men forstår med kyndig hånd at skabe de absolut bedste rammer for breddefodbolden i alle aldre på alle underlag.

Jeg mener, at Jørn er en god repræsentant for de mange groundsmen, der findes i det ganske land, som ikke vises frem på tv i tide og utide, men så absolut gør et uvurderligt arbejde i vores branche…”

Forsøgene som omtales i indstillingsbrevet blev udført på nogle af fodboldbanerne ved Allerød Idrætspark, hvor han testede forskellige typer gødning og græsfrø. Jørn delte resultaterne af sine forsøg til stor inspiration for de ca. 140 deltagere på GAD-seminaret.

En helt særlig præmie

Med den fornemme titel følger også en velfortjent præmie. I år vandt Jørn et 3-dages ophold ved Bundesligaklubben RB Leipzig, hvor han vil møde andre inden for faget og får lov til at følge deres hverdag på tæt hold. Rejsen til Tyskland bliver en unik og lærerig oplevelse for vinderen.

På billedet fra venstre: Benny Svenningsen (salgsdirektør – Svenningsens), Holger Boesen (formand for GAD), Jørn Bertelsen (Årets Groundsman 2017) og Tobias Schönbeck (regional salgschef – Wiedenmann).