04 feb 2019

6 afgørende punkter

Wiedenmann New Groundsman of The Year 2018 blev Holger Boesen, Skive Stadion, for sin store indsat som formand for GAD igennem 7 år. Her fortæller Holger om 6 afgørende punkter i sin græskarriere.

Af Karin Normann, sekretariatet, GAD

Udgangspunkt

Da jeg i 2005 startede, som stadioninspektør på Skive Stadion (efter 25 år i forsvaret), var min viden om græs temmelig begrænset. Græs er vel bare græs – troede jeg. Men efter at have besøgt Viborg Stadion, hvor Jørn Korreborg var i gang med en Groundsmanuddannelse på Sandmosen, fik jeg en noget anden opfattelse.

Koblingspunkt

Jeg kontaktede Sandmosen, som er det eneste sted i Jylland, man kan tage Groundsmanuddannelsen og fik en god snak med Annie Sønderby. Herefter havde jeg møde med min daværende chef og fik lov til at starte på Groundsmanuddannelsen i efteråret 2007.

Kogepunkt

I december 2011 var jeg på et seminar for Groundsmen på Rønnes Hotel, Slettestrand, arrangeret af Sandmosen. Vi var flere, som talte om at stifte en forening for Groundsmen, i lighed med Greenkeeperne. Vi havde møde med et bestyrelsesmedlem fra DGA og de tilbød os at blive en del af deres forening. Men med hjælp fra flere gode sponsorer besluttede vi, at starte vores egen forening, som blev starten på GAD.

Vendepunkt

Det kræver noget tid at sidde i en bestyrelse og deltage i mange møder, messer og andre udstillinger. Så da jeg blev tilbudt, at blive træner for Skive IK’s førsteholds Damer, måtte jeg vælge mellem GAD og Skive IK og denne gang vandt Skive IK. Med træning 3 gange i ugen, træningsplanlægning og kampe, kunne jeg godt se, at min kalender ville blive fyldt op.

Højdepunkt

At blive kåret til ”Wiedenmann New Groundsman of the Year 2018” er højdepunktet i min karriere indenfor græsverdenen. Og når den medfølgende studietur går til Liverpool FC, som er min hjerteklub – jeg har fulgt dem siden 1980érne – så kan det ikke blive meget større.

Endepunkt

Min beslutning om at stoppe i GAD´s bestyrelse efter at have været formand i 7 år, må siges at være en slags endepunkt for mig. Men der er gode kræfter til at tage over, så jeg er ikke nervøs for foreningens fremtid. Vores fælles barn, skal nok vokse sig stor og stærk.